Buitenlandse dienstreizen provinciaal bestuur

Hoewel met grote tegenzin heeft het provinciebestuur uiteindelijk dan toch onze vragen beantwoord over de buitenlandse dienstreizen van Gedeputeerde Staten. De PVV-fractie wilde weten hoe het aantal dienstreizen van dit college, kritisch gevolgd door de PVV-fractie, zich verhield met het vorige college toen de PVV nog niet in Provinciale Staten vertegenwoordigd was.

Het verschil is opmerkelijk. Het vorige college ging maar liefst 46 keer op buitenlandse dienstreis, het huidige college deed dat maar 13 keer.

Lijsttrekker René Dercksen. "Buitenlandse dienstreizen hebben wij altijd kritisch bekeken en wij hebben er regelmatig vragen over gesteld. Uit de provinciale wandelgangen vernamen wij dan ook dat dit niet onopgemerkt is gebleven, waardoor GS zelf ook veel kritischer lijkt geworden op deze dienstreizen. Dat is een goede ontwikkeling. Voor de PVV-fractie is dit het bewijs dat we dan misschien geen directe macht hebben maar wel degelijk invloed."

Vrijdag 16 maart besteedde het VARA programma Kanniewaarzijn aandacht aan het voorstel van  Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht (CDA, VVD, GroenLinks en D66) om damherten, wilde zwijnen en edelherten af te schieten, indien deze dieren zich in de provincie Utrecht zouden laten zien. De VARA heeft de bijdrage van ons statenlid Elly Broere echter zo verknipt dat het leek alsof de PVV-fractie vóór dat voorstel zou hebben gestemd. Elly Broere legde het beleid van de provincie uit en de VARA knipte dat zodat het leek alsof dat het PVV standpunt was. Niets is minder waar, maar dat kwam de VARA waarschijnlijk niet goed uit.

Statenverkiezingen 2019

meld je aan

Verkiezingsprogramma

VerkiezingsprogrammaUtrecht-download

banner-vrijwilligers

PVV-Utrecht-Flyer-Voorkant-definitief

nieuwsbrief2

banner-talent