Voordracht René Dercksen tijdens de PS van 2 november 2015

Vz,

De minister van binnenlandse zaken heeft de provincies gevraagd om opvanglocaties te zoeken om het hoofd te bieden aan de ongebreidelde toestroom van gelukszoekers naar Nederland.

In september kwamen er met nareis 8.400 mensen naar Nederland. 8.400. Nog nooit in de geschiedenis kwamen er in één maand tijd zoveel mensen aanspraak maken op de voorzieningen waar generaties voor ons keihard voor gewerkt hebben. Generaties die nu uit verzorgingshuizen worden geknikkerd om plaats te maken voor Afghanen, Eritreeërs, Albanen, Syriërs en mensen van allerlei andere plekken in de wereld waar men denkt dat de Nederlandse hangmat beter is dan het eigen land.

Mensen verkopen huis en haard voor een enkeltje "all inclusive" Nederland. En als men dan gearriveerd is, is het internet te langzaam, is de chocoladepasta niet goed en is het te ver lopen naar de toiletten. En dat terwijl de Nederlandse belastingbetaler per asielzoeker € 36.500,00 per jaar moet ophoesten. Terwijl de Nederlander zelf naar werk zoekt, zich blauw betaalt voor de zorg en al helemaal niet meer in aanmerking komt voor een sociale huurwoning.

Read More